Corona

Coronavirus

Verkouden, wat nu?
Het is een lastig vraagstuk voor iedereen. Om verantwoord te kunnen beslissen of uw kind wel of niet naar de opvang mag komen met milde klachten, kunt u gebruikmaken van de nieuwste beslisboom (geldig per 12 december 2022), gemaakt door de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland, op basis van de richtlijnen van het RIVM. Zodra de beslisboom een vernieuwde versie krijgt, zullen wij deze hier ook plaatsen. Zijn er vragen, neem gerust contact op. Samen kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Beslisboom voor alle leeftijden

Regels die wij op Wollewaps hanteren in verband met de hygiëne en veiligheid:
- We houden ons aan alle regels en richtlijnen van het RIVM en de GGD.
- Bij het halen en brengen van de kinderen blijven de ouders in principe buiten, behalve bij de babydreumesgroepen.
- Zodra de kinderen van buiten naar binnen komen laten we ze handen wassen, net als voor eetmomenten en na toiletbezoek.
- Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld zijn handen in het gebouw met antibacteriële zeep te wassen en af te drogen met papieren wegwerphanddoekjes.
- We ventileren meerdere malen per dag door de deuren en ramen tegen elkaar open te zetten als de kinderen buiten zijn. Zo verzorgen we een gunstig klimaat wanneer iedereen weer binnen is.
- We dragen in het gebouw binnenschoenen om staatvuil buiten de deur te houden.

Op deze manier blijven we op een zo veilig mogelijke manier opvang realiseren!