Baby en dreumesen

De groepsindeling en stamgroepen

We gaan uit van horizontale stamgroepen. Twee baby- dreumesgroepen van 0 tot maximaal 2,5 jaar, twee peutergroepen van 2,5 tot 4 jaar en een BSO-groep voor schoolgaande kinderen. De peutergroepen zijn ingedeeld op jongste en oudste peuters.

Dit zijn onze groepen:

  • Baby- en dreumesgroep 1 en 2 (ongeveer 0 tot 2,5 jaar)
  • Jongste peuters (ongeveer 2,5 tot 3 jaar)
  • Oudste peuters (ongeveer 3 tot 4 jaar)

Bij de overgang naar een andere groep wordt vooral naar de behoefte en ontwikkeling van het kind gekeken. Is een kind al toe aan een volgende groep, of juist nog niet. Heeft een kind even een zetje nodig of gedijt het juist heel goed op de huidige groep.

Naast alle groepsindelingen vinden wij het wel erg belangrijk dat broertjes/zusjes, vriendjes/vriendinnetjes elkaar op moeten kunnen zoeken wanneer zij hier behoefte aan hebben. Hier is altijd oog voor en waar mogelijk zorgen we dat hier in voorzien wordt.

We hanteren de richtlijnen die voortvloeien uit de wet kinderopvang. Daarbij houden we rekening dat elk kind niet meer dan één groepswisseling heeft op een dag. Een kind mag gebruik maken van maximaal twee stamgroepsruimtes. De groepsgrootte is maximaal 14 kinderen per baby- en dreumesgroep, maximaal 16 kinderen per peutergroep en maximaal 30 kinderen voor BSO.