Actueel

Coronavirus

Allereerst: We houden jullie met berichten via de Bitcare app voor ouders op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mocht u geen berichten ontvangen, dan is het waarschijnlijk dat u de app moet updaten.

Jullie hebben het wellicht allemaal in het nieuws wel gevolgd. Alle scholen en kinderopvang gaan dicht t/m 28 april, behalve voor mensen in de vitale beroepen. We zullen dus geopend zijn, maar alleen voor kinderen van deze mensen. Uiteraard zullen we door deze omstandigheden groepen gaan samenvoegen en zal ook niet altijd het vaste gezicht aanwezig zijn van de groep van uw zoon of dochter. 

De volgende maatregelen gelden landelijk met directe ingang en tot 28 april 2020: 

  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar.

• Iedereen in Nederland met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, moet thuisblijven en sociale contacten mijden. Als iemand ziek is, blijft het hele gezin thuis. 
• Evenementen en bijeenkomsten zij tot 1 juni verboden. Burgemeesters kunnen besluiten gelegenheden die toch te druk bezocht worden te sluiten.
• Mensen in heel Nederland worden gevraagd thuis te werken of hun werktijden te spreiden. 
• Beperk het bezoek aan ouderen en kwetsbare personen. Bezoek in eigen huis is nog toegestaan tot maximaal drie personen en weer moet men 1,5 meter afstand houden.
• Ouderen en kwetsbaren: mijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer.

  • Alle scholen in Nederland blijven zeker tot en met 6 april dicht, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden moeten sluiten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, e.d. gaan tot zeker 28 april dicht.

Zie hier een document met vragen en antwoorden vanuit de kinderopvangbranche, gebaseerd op informatie vanuit de GGD en het RIVM (bij punt 11 staat informatie over mogelijke oplossingen omtrent de kosten voor de opvanguren die niet afgenomen kunnen worden vanwege het coronavirus). Zie hier voor meer informatie over de richtlijnen die de overheid bedacht heeft voor de betaling omtrent de opvang.

Van belang hierbij is:
• Betaal de factuur voor opvang zoals je dat altijd doet.
- Ouders met vaste contracten betalen gewoon hun vaste contracturen.
- Ouders met een flexibel contract betalen het gemiddelde aantal uren dat ze over de afgelopen maanden hebben afgenomen tegen het vaste tarief, dus niet het flexibele tarief. Hierover nemen we contact me jullie op. Geef het gemiddelde aantal uren ook door bij de kinderopvangtoeslag.

• De eigen bijdrage wordt alleen tot het maximum vastgestelde uurtarief vergoed door de overheid, (kdv € 8,17 en voor bso € 7,02) Daarom hanteren wij van 16 maart tot in eerste plaats 28 april, geen flexibele tarieven, maar alleen de vaste uurtarieven.
• Pas verder niets aan bij de belastingdienst voor jouw kinderopvangtoeslag, zo houd je jouw recht op opvang en de toeslag.
• Verandert er iets in je inkomen in deze periode, stel je krijgt minder inkomsten, zorg dan dat je dit doorgeeft bij de belastingdienst, want dan heb je waarschijnlijk recht op meer kinderopvangtoeslag.
• Je hoeft deze periode geen ziekte of verlof (meer) door te geven via BitCare. Ook alle ziekte en verlof die er wel in stond vanaf 16 maart hebben we eruit gehaald. Aangezien het een situatie van overmacht is kunnen deze uren niet geruild worden. Tenslotte alle uren worden vergoed door de Rijksoverheid in combinatie met kinderopvangtoeslag.

• Aan het gebruik van noodopvang voor kinderen van mensen in de cruciale beroepen zijn geen kosten verbonden.
• Het doorgeven van noodopvang: dagen en tijden doorgeven via:
- mail: ouders@wollewaps.nl of
- WhatsApp: 06-41771876

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de volgende websites:

https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Bekijk hier de folder 'Informatie over corona in taal voor allemaal'.

Klik hier voor de route >